content

Buitenschoolse opvang

Een heerlijke dag na school

Sinds november 2005 biedt BenBelle Kinderopvang ook buitenschoolse opvang aan. Op de kindcentra in Vathorst en Amersfoort Zuid, en de vrijstaande locatie in Hoogland (tegenover kdv Benjamin) beleeft jouw kind een heerlijke dag na schooltijd. Wij zien de buitenschoolse opvang als een vrijetijdsbesteding waar de kinderen plezier beleven en graag naar toe gaan. De ouders moeten erop kunnen vertrouwen dat hun kind in goede handen is en dat een gedeelte van de opvoeding wordt overgenomen door pedagogisch medewerkers.

Wij bieden opvang aan in een huiselijke omgeving. Elke locatie heeft zijn eigen specifieke kenmerken. In Vathorst is er onder andere een grote centrale ruimte, een atelier, een meidenkamer, een bibliotheek en veel buitenruimte. Daarnaast kan er (bij slecht weer) ook gebruik gemaakt worden van de speelkelder. Op de Berg spelen de bso kinderen op de zolder van de villa. Ook hier is een keuken, een atelier en een speelkelder.Iedere ruimte heeft zijn eigen rustige sfeer, inrichting en identiteit. Het meubilair en speelmateriaal is afgestemd op de behoeften en leeftijd van de kinderen. In Hoogland hebben wij een "groene" bso. We gaan veel met de kinderen naar buiten, waarbij we graag gebruik maken van het Schothorster Park, de natuurspeelplaats en het Centrum voor Milieu en Natuureducatie. In onze uitvalsbasis is ook een keuken voor kook- en bakactiviteiten en een atelier.

Omdat kinderen op school veel stilzitten en geconcentreerd werken vinden wij het fijn om de kinderen lopend of op de fiets van school te halen. Even lekker in beweging en frisse lucht. Als de afstand van de school te ver is om te lopen maken we gebruik van een electrische bolderkar: de BSO Bus.

BSO-groepen 

De groepen zijn ingedeeld naar leeftijd, we hebben een onder-, midden- en bovenbouwgroep. Vaste pedagogisch medewerkers zijn de mentoren van deze groepen. Elke medewerker heeft maximaal 10 kinderen onder zijn of haar hoede.

De kinderen worden serieus genomen. Kinderparticipatie maakt deel uit van onze werkwijze. De kinderen gaan met de pedagogisch medewerkers in gesprek over wat zij belangrijk vinden en wat hen bezighoudt. Eén van de voorbeelden over kinderparticipatie is het opstellen van groepsregels.

We werken met een activiteitenprogramma, kinderen kunnen zich inschrijven voor workshops die door onze eigen medewerkers worden verzorgd. Soms maken we ook gebruik van externe aanbieders voor bijzoorbeeld een judo clinic of skate lessen.

Extra activiteiten:

Naast de reguliere opvang tijdens schoolweken, bieden wij ook veel extra activiteiten aan tijdens vakantieweken. De activiteiten vinden zowel binnen als buiten onze locaties plaats. Je kunt hierbij denken aan deelname aan een sporttoernooi en natuurlijk aan ons kamp: elke zomer staan we 2 weken met onze legertent op Overbos Recreatiepark. Over activiteiten buiten onze eigen opvanglocaties brengen we je uiteraard tijdig op de hoogte. 

Openingstijden BSO

Je kunt bij ons kiezen voor opvang tijdens schoolweken en/of vakantieweken (6 of 12). Tijdens schoolweken zijn wij geopend van einde schooltijd tot 18.30 uur. Tijdens de vakantieweken en studiedagen zijn wij geopend van 08.00 – 18.30 uur. Op woensdag en vrijdag is het tarief inclusief lunch. Tijdens vakantie- en studiedagen verzorgt Ben&Belle ook een gezonde lunch. 

Wil je meer weten? Maak gerust een afspraak voor een rondleiding. Wij nemen graag de tijd voor je!