content

Kinderdagopvang

Kinderdagverblijven (KDV)

Op de kinderdagverblijven van BenBelle hebben kinderen een fijne dag. Je kunt je met een gerust hart concentreren op je werk of studie. Er is voor de kinderen van alles te doen, te beleven en te ontdekken bij BenBelle Kinderopvang. In onze locaties bieden we de kinderen een breed activiteitenaanbod, maar ook buiten, in onze riante tuinen, kunnen ze naar hartenlust spelen en ontdekken. En van al dat spelen word je moe, daarom beschikken onze kinderdagverblijven over heerlijke rustplekjes en kent de dagindeling ook rustmomenten. Voor de allerkleinsten is het ook prettig bij BenBelle; baby'tjes mogen rekenen op de warme en deskundige zorg van onze medewerkers.

Op drie locaties in de omgeving vind je de kinderdagverblijven Benjamin van BenBelle Kinderopvang. In Vathorst in De Boerderij, in Hoogland aan de Hamseweg en in Amersfoort Zuid in villa "Eik en Berg".

Leeftijd en groepssamenstelling

Wij hebben zogenaamde horizontale groepen. Kinderen van dezelfde leeftijd zitten in een vaste groep. Zo kunnen we het beste rekening houden met de verschillende ontwikkelingsstadia van het kind. Dit draagt tevens bij aan de rust op de groep.

Elke groep heeft vaste pedagogisch medewerkers.

Eigen groep en groepsruimte

Iedere groepsruimte heeft zijn eigen rustige sfeer, naam, inrichting en identiteit. Uitgangspunten bij de inrichting zijn:

  • Het meubilair en speelmateriaal zijn afgestemd op de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen.
  • Iedere groep heeft minimaal 2 slaapkamers waar ieder kind zijn eigen bedje heeft. 
  • De grenzen van de eigen groepsruimte worden verkend worden door op bezoek te gaan op een andere groep (bij een broertje, zusje of vriendje) of om naar de centrale speelruimte te gaan.  

Hoe ziet een dag eruit? 

In de babygroep wordt zoveel mogelijk het eigen ritme van de baby aangehouden wat betreft de voeding, het slapen en verschonen. Zodra de baby’s wat ouder worden, wordt er toegewerkt naar het dagritme dat voor de dreumesen en peuters geldt. We hanteren een vaste dagindeling waarin eten, drinken, spelen en slapen op vaste momenten terug komen. Dit zorgt voor regelmaat en vertrouwen voor de kinderen wat bijdraagt aan hun veiligheid en geborgenheid.
Buiten spelen en buiten zijn is een wezenlijk onderdeel van onze werkwijze. Dagelijks naar buiten is een vast ritueel in zon, wind, sneeuw en ook regen. De duur en aard van de activiteit wordt uiteraard aangepast aan de leeftijd en de weersomstandigheden.

Even wennen

Misschien kom je voor het eerst in aanraking met kinderopvang en een kinderdagverblijf. Jij, maar ook je kindje, zal moeten wennen aan de vele nieuwe indrukken en daarom zullen de pedagogisch medewerkers er alles aan doen om de gewenning zo goed mogelijk te laten verlopen voor jou en jouw kindje.

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt de wenprocedure doorgenomen en worden de afspraken met je gepland.

Feestdagen

Feestdagen, zoals Sinterklaas en Kerstmis, gaan uiteraard niet onopgemerkt voorbij en natuurlijk vieren wij ook de verjaardagen van de kinderen graag. Het jarige kind op de dreumes/peutergroep krijgt een feestmuts, er wordt muziek gemaakt en er wordt gezongen.

Feestdagen zijn voor ons ook de verschillende mijlpalen in het leven van het kind. Die vieren we dan ook met z'n allen, bijvoorbeeld door liedjes te zingen, samen muziek te maken en verhaaltjes te vertellen.

Het afscheid van kinderdagverblijf Benjamin zal veelal (bijna) samenvallen met de 4e verjaardag. Dit vieren we als één feest waarbij een gezonde traktatie welkom is.

Wil je meer weten? Maak gerust een afspraak voor een rondleiding. Wij nemen graag de tijd voor je.